Громадський бюджет: реалізація проектів – на завершальній стадії

Громадський бюджет: реалізація проектів – на завершальній стадії

Реалізація усіх проектів громадського бюджету у цьому році має бути завершена за кілька тижнів, з врахуванням сприятливих погодних умов.

Про це говорили на апаратній нараді при міському голові 5 листопада.

Директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН повідомила, що у 2018 році на реалізацію 18 проектів-переможців громадського бюджету виділено 9 млн. грн. Станом на понеділок повністю виконано чотири ініціативи містян, переважно фестивалі та змагання. Решта передбачають будівельні роботи. Разом з тим, маємо минулорічний досвід, коли такі затягувалися і завершувалися у холодній період року. Це негативно позначалося на якості робіт або на стані благоустрою прилеглої території. Тож мали багато нарікань від сумчан.

Олександр ЛИСЕНКО зажадав від підлеглих детальної інформації щодо стану виконання проектів та причин затримок.

За словами в.о. начальника управління капітального будівництва та дорожнього господарства Ігоря ЩЕРБАЧЕНКА, усі вісім проектів, за втілення яких відповідає підрозділ, - на стадії завершення.

Наприклад, «Доріжку здоров’я» у Ганнівці втілено у життя повністю, а волейбольний майданчик по вул. Ковпака, 77-81б вже фактично облаштовано.

По інклюзивному спортивно-ігровому майданчику у парку ім. І. Кожедуба виконано облаштування території та фундаменту, чекають на спеціалізоване обладнання. Виконати усі роботи планують до 16 листопада.

Спортивний майданчик на вул. Ковпака, 31 – на завершальній стадії. Тут облаштовано футбольне поле, встановлено огородження та частина тренажерів. Залишається встановити освітлення.

Що стосується рингу «Єдність нації» по вул. Люблінська, то вже влаштовані фундаменти, забетоновано майданчик, монтуються металеві навіси, облаштовується власне ринг. Очікують на специфічні тренажери та планують звершити роботи до 21 листопада.

Також очікують на спортивні тренажери для майданчика по вул. Кондратьєва, 181 та на проспекті Лушпи, 39. Після їх отримання роботи звершать протягом кількох днів.

На дитячому майданчику у дворі по вул. Холодногірська, 49-51 встановлено обладнання, замощені доріжки, підсипано грунт.

У відділі культури та туризму на виконанні залишається два проекти – «Перша сумська медіатека» та «Містечко зимових розваг».

Щодо медіатеки, то тут виконані ремонтні роботи, придбане обладнання, і фактично проект вже на завершальній стадії. По «Містечку зимових розваг» укладено угоду з виконавцем, завершується розробка проектної документації щодо облаштування на Театральній площі містечка зі снігу та льоду. Чекатимуть, що погодні умови у грудні дозволять його встановити.

У департаменті інфраструктури з чотирьох два проекти фактично вже завершені – це Сквер випускників на Добровільній та зона відпочинку у дворі буд. №15 по пр-ту Лушпи. За останньою адресою необхідно ще встановити лавки та гойдалку.

Скейт-парк біля школи №25 на 70% виконано. Його завершення запланували у першій половині листопада. Облаштування майданчика для збору сміття по вул. Харківська, 40 планують виконати до кінця місяця, адже тут досить тривалий час узгоджували проект з його автором.

Заслухавши підлеглих, міський голова Олександр Лисенко, наголосив: вони мають чітко контролювати якість та графік виконання робіт підрядниками. Для цього у них є всі важелі. А реалізація ініціатив сумчан взагалі не повинна затягуватися. Наприклад, тренажери можна було замовити набагато раніше, аби зараз не чекати, а отримати їх вчасно. Завдячуючи цьогорічним погодним умовам, виконавці мають можливість продовжувати роботи і у листопаді, але тепла осінь вже завершується, тож часу у підрядників майже не залишилося. Тож доручив активізувати виконання проектів сумчан та забезпечити контроль якості робіт.