Відкритий міський краєзнавчий турнір «Суми - місто, яким я пишаюся!» Брав участь

Доданий
27.09.2018
Номер
29
Освіта

Проведення відкритого міського краєзнавчого турніру з використанням комплекту навчально-розвивальних ігор під назвою «Суми - місто, яким я пишаюся!», розробленого сумськими вчителями.

Автор проєкту
Світлана
Світлана Резникова
Бюджет
119 500 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Соборна, 37, Суми

Опис

Проблема

Недостатня обізнаність мешканців м.Суми з історії рідного краю, подій та імен відомих діячів, які його уславили.

Мета проекту

Відкритий міський краєзнавчий турнір проводиться з метою популяризації інформації з історії рідного міста, імен відомих діячів, які його уславили, вихованню патріотичних почуттів, громадянської відповідальності та свідомості, виявлення та розвитку лідерських якостей, змістовного та цікавого дозвілля.

Пропоноване рішення, щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Пропонується проведення відкритого міського краєзнавчого турніру для шкільної молоді та юнацтва. Під час турніру використовуватиметься комплект настільних ігор під загальною назвою «Суми - місто, яким я пишаюся!», який включає: історичне лото, пазл, гру-ходилку. Комплект розроблений вчителями сумських шкіл.
Історичне лото «Видатні діячі Сум», містить портрети діячів, які уславили місто Суми у різних сферах діяльності, та картки з інформацією про них.
У пазлах «Місто над Пслом» зібрані матеріали про історичні події міста, витвори та пам’ятки мистецтва. Мета гри - розповісти коротку історію рідного міста, розкрити її таємниці. У комплекті: ігрове поле у вигляді пазлів, кубики та фішки для гри, брошура з інструкцією та цікавою інформацією.
Гра-ходилка «Місто на лодоні» - для групи від 2 до 5 дітей. Перед гравцями стоїть завдання - відвідати якомога більше від пам'яток міста Суми, долаючи несподівані та різноманітні перешкоди. Під час гри учасники перенесуться у різні епохи, відвідають історичний центр міста, познайомляться з іменами багатьох відомих мешканців.
Комплекти ігор у подальшому можна використати під час заходів з людьми різних вікових категорій, які знають або хочуть знати минуле рідного міста.

Для кого цей проект

Учні, вихованці гуртків, студенти, учителі, керівники гуртків, викладачі, жителі міста Суми, небайдужі до минулого рідного краю.

Ключові показники оцінки результату проекту

Підвищення рівня обізнаності мешканців нашого міста з його історичним минулим нашого краю, діяльністю його видатних діячів.
Формування свідомого патріотизму, виховання любові та поваги до культурного спадку та регіональних особливостей нашого минулого.

Я особа, яка не зареєстрована у м.Суми

Ні.
проживаю